Отворена лекция за студентите на СУ "Св. Климент Охридски" относно правото им на безплатно ползване на „Microsoft 365 for education“

Във връзка с подписания между Министерство на образованието и науката на Република България и Microsoft България договор за предоставяне на лицензирано абонаментно право на ползване на софтуерни продукти на Microsoft за нуждите на висшите училища и научните институти в Република България, Софийски университет е поканен за партньор в предстоящата комуникационна кампания за студенти.

Кампанията, организирана в партньорство с Microsoft България и DELL България, ще има за цел да повиши информираността на студентите, относно правото им на напълно безплатно ползване на „Microsoft 365 for education“, разяснявайки им първоначалните стъпки за активация, както и всички основни функционалности, които биха им били полезни в образователния процес.

Философски факултет е партньор и домакин на отворена лекция за студентите на СУ „Св. Климент Охридски“, предоставяйки зала 65 на 05.12.2019 г., от 10:00 до 12:00 ч. По време на неформалната „Microsoft 365 for education“ лекция, доц. д-р Николай Нетов от Стопански факултет, ще разясни стъпките за начална регистрация и активация, както и ще демонстрира всички ключови функционалности на „Microsoft 365 for education“ пред студентите. За да можем да бъдем максимално полезни на младежите и да отговорим на всички допълнително възникнали въпроси, на 04.12,2019 и на 05.12.2019 г., от 10:00 до 16:00 ч. в близост до централен вход на университета ще се позиционира и организиран информационен кът, където ще се разпространява „Microsoft 365 for education“ печатни информационни материали сред студентите.

Вярваме, че информационната кампания ще бъде от изключителна полза за студентите, като ще им даде възможността да подобрят, улеснят и модернизират образователния процес, посредством съвременните дигитални възможности, които Софийски университет им предоставя напълно свободно.