Потребителски сценарий:
Свързване на други акаунти с електронната поща Outlook в Office 365

Професор Николай Петров е преподавател в университета. Той използва Office 365 от известно време и вече е готов да свърже другите си контакти в електронната поща с Office 365 Outlook и да импортира използваните от него контакти от имейл и платформи на социалните медии, включителноLinkedIn.

Той има профили в Hotmail и Gmail, които иска да свърже, а освен това, има и друг профил в Outlook. Проф. Петров би искал всичките му електронни пощи да са на едно място и да може да изпраща и получава имейли.

1. Свързване на Hotmail и Gmail с Office 365

Това е процесът, следван от проф. Петров:

След това проф. Петров опитва отново да свърже своя профил в Gmail със своя Outlook в Office 365. Открива, че трябва да отиде в своя профил в Gmail и да следва инструкциите в имейла от Gmail относно свързването на акаунти. След това опитва да свърже своя акаунт в Gmail с Outlook и успява.

2. Импортиране на неговия съществуващ имейл в Outlook в Outlook на Office 365

Тъй като проф. Петров вече използва Microsoft Outlook като един от своите имейл акаунти, той иска сега да импортира всичките си електронни пощи и контакти в Outlook.com. Проверява, за да види коя версия използва (механизмът за импорт леко се различава при всяка от версиите) и следва стъпка по стъпка инструкциите, които намира на office.microsoft.com.

3. Свързване на профилите в социалните медии и импортиране на контакти

Сега всичките му имейли са на едно място и контактите му са импортирани, той може да вижда и да работи със списъците със своите контакти, като натисне Хора от менюто с разделите на Office 365.

Може да обновява или премахва всеки от неговите свързани профили, като се върне към екрана на Outlook.com и отиде на Настройки, а след това на Опции по същия начин, по който е настроил свързаните си акаунти, с които да започне.

Той забелязва, че с Office 365 може да отговаря на всеки имейл от всеки друг в домейна на университета чрез моментални съобщения (IM).


Имейл, контакти и календар - допълнителни източници

» Имейл, календари и контакти
» Сценарий: Свързване на други профили към имейл
» Сценарий: Хора и контакти
» Сценарий: Комуникация с персонала и събиране на информация
» Сценарий: Професионално развитие на персонала
» Сценарий: Използване и споделяне на календарите

Copyright © , Философски факултет.