Използване на Office Online през SharePoint

Това ръководство ще ви запознае с функции на Office 365, които ще използвате самостоятелно или в рамките на SharePoint. Комуникацията и сътрудничеството са в основата на всичко, което правите в Office 365 и всички негови функции са проектирани да работят заедно, за да ви помогнат да извършвате текущите задачи по-добре и да откривате нови неща, които ще подобрят обучението и преподаването във вашето учебно заведение.

Използване на Office Online*

Вероятно сте запознати с Office приложенията, които са инсталирани на вашия компютър или лаптоп (Word, Excel, PowerPoint и OneNote). Office Online в Office 365 се състои от по-леки техни варианти с по-малко функции, но те ви предоставят достъп до всичко, което ще ви трябва за работа. И тъй като са онлайн, вие ще можете да:

Едно от предимствата да използвате Office 365 за образованието е, че Microsoft ще се погрижи за цялата поддръжка и актуализации на софтуера, давайки ви възможност да се концентрирате върху работата си.

Можете да получите достъп до Office Online от вашата платформа Office 365 или във всеки сайт на SharePoint, или чрез OneDrive**. Това ръководство ще ви помогне да научите повече относно достъпа до приложения чрез сайтове на SharePoint.

Достъп до Office Online през SharePoint

Разгледайте другите опции в менюто, разположени от лявата страна на екрана. Отделете малко време да разгледате тези функции като щракнете върху разделите им.

Отварянето на други типове файлове като PowerPoint и Excel в Office Online ви дава достъп до подобни леки версии на инсталираните на вашия десктоп или лаптоп Office продукти. Можете да прехвърляте тези нови версии на всеки един файл, както направихме в това ръководство с Office Word файл.

Отделете малко време, за да поработите върху Office Online версиите на PowerPoint, Excel и OneNote. Докато сайтовете за екипи на SharePoint са страхотни за съхранение на файлове, за да може целият ви екип да работи върху тях, може да поискате да използвате OneDrive за индивидуални файлове, създадени с Office Online.

* Известни преди като Office Web приложения.
**Известно преди като SkyDrive.


Office Online и OneDrive - допълнителни източници

» Използване на Office Online през SharePoint
» Използване на Office Online през OneDrive
» Сценарий: Използване на Office Online за оценяване
» Сценарий: Използване на OneNote Online за портфолио на студент
» Сценарий: Използване на онлайн анкета в Excel

Copyright © , Философски факултет.