Стажантска програма

Представяме Ви единствената по рода си стажантска програма в световен мащаб, в рамките на която общо 120 младежи имат възможност да опознаят работата на германския парламент и принципите на функциониране на германската демокрация. За нея до 31.07.2021 г. могат да кандидатстват всички, които се интересуват от политика и законотворчество, владеят отлично немски език и имат завършена бакалавърска степен.

 

Освен това стипендията включва студентски статус към един от трите най-големи университети в германската столица – Хумболт, Свободен или Технически, пътни разходи, здравна застраховка, престой в централната част на Берлин и средства за джобни разходи. В допълнение, след приключване на престоя си в германската столица, стипендиантите получават възможността да участват както в международния алумни клуб на програмата, така и в IPS-Alumni България. 

 

За повече информация и условията за кандидатстване, моля да разгледате приложената брошура, както и сайта https://sofia.diplo.de/bg-de/aktuelles/-/1681286

При допълнителни въпроси: info@sofi.diplo.de